Kapinapapin matkassa, osa 4: ”Lutherin naama Müntzerin kirkossa tuntui pyhäinhäväistykseltä”

Kapinapapin matkassa, osa 4: ”Lutherin naama Müntzerin kirkossa tuntui pyhäinhäväistykseltä”

Riepu julkaisee Kai Sadinmaan luvalla tämän sosiaalisen median päivityksiä huhtikuussa 2024 Keski-Eurooppaan suuntautuneelta pyhiinvaellukseltaan.

Toinen päivä pyhiinvaellusta. (Tästä linkistä voit katsoa, kun Kemijoen piispa Kai Sadinmaa käy maanantaina 8. huhtikuuta 2024 tapaamassa Zwickaun profeettaa Thomas Müntzeria – toim. huom.)

Laatta ”Thomas Müntzerin kirkossa”.

Eilisestä käynnistä Zwickaussa. Ärsytti aika lailla kun näin kirkkotornissa ison Luther-plakaatin jossa luki kuinka siitä on 500 vuotta kun Luther vieraili Zwickaussa, siis yrittämässä sammuttaa sitä hengen paloa jota Müntzer oli sytyttämässä ja vesittämässä sitä reformaatiota, jota hän itse ja Muntzer olivat olleet edistämässä!

Lutherin naamataulu Thomas Müntzerin kirkossa tuntui Kai Sadinmaasta pyhäinhäväistykseltä.

Lutherin naamataulu siinä “Müntzerin kirkossa” tuntui pyhäinhäväistykseltä.

Muntzerin patsas oli siellä kirkon “takapihalla” kuin unohdettuna ja sitä vastapäätä oli rakennettu joku ällöttävän ruma Netto-Market.

Mietin sitä katsellessani kuinka luterilainen kirkko on voittajien kirkko, ei häviäjien kuten se alun perin oli.

Ja nämä voittajat katsoivat oikeudekseen myydä reformaation ruhtinaille ja demonisoida Müntzerin.

KAI SADINMAA

Kai Sadinmaa (s. 1964 Tornio) on suomalainen kirjailija ja (entinen) pappi. Kirkkoa kritisoivien näkemystensä vuoksi häntä on julkisuudessa kutsuttu ”kapinapapiksi”. Sadinmaa vihki ensimmäisenä pappina Suomessa samaa sukupuolta olevia pareja vuonna 2017, kun sukupuolineutraali avioliittolaki tuli voimaan.

Saksalainen teologi Thomas Müntzer (1490–1525) muistetaan toimistaan Saksalais-roomalaisen keisarikunnan talonpoikaissodan aikana.
Share